
השומר אחי? טליק לזר
בשבועות האחרונים מתנגן לו ברדיו קמפיין "שומרי הדרך" של הרלב"ד. לקח לי זמן להבין מה זה רלב"ד, זה נשמע לי בהתחלה כמו ראשי תיבות של רב חשוב – אולי רבי לוי בעל הדייהטסו. הרי יש את הרלב"ג והרד"ק והרלב"ח, כולם רבנים חשובים, שלא לדבר על רמצ"ד, שזה ראש מספן ציוד בחיל הים, ורשג"ד, שזה מישהו שמתעקש להמשיך ללכת לפעולות בצופים למרות שהוא כבר בן 30.
בכל מקרה, הרלב"ד הוא לא רב, אלא בכלל ראשי התיבות שמישהו בחר משום מה לרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, ושומרי הדרך הוא מיזם מצוין, שתפקידו להציל חיים ולייצר שינוי חברתי. הרעיון הוא שאזרחי ישראל יתקינו אפליקציה בנייד שלהם, שתסייע להם לצלם ולדווח על עברייני תנועה שהם פוגשים בכל יום בכבישים. הדיווח יגיע לרשות, והיא תחליט אם לשלוח לעבריין מכתב יידוע או להעביר את התמונות למשטרה. זה עשוי היטב, ואפילו יש חידון משעשע, שעליו יש לענות כחלק מההדרכה.
לפני שנתיים כתבתי במדור הזה על רעיון דמיוני לניצול אנרגיות השיימינג הנקמניות שלנו למטרות חיוביות:
"הרי בכל אחד מאיתנו מסתתר שומר חוק מתוסכל, והטכנולוגיה של ימינו מאפשרת לכל אחד מאיתנו להוציא את השוטר שבתוכו ולתפקד כנאמן מידע (מלשין לא נשמע טוב). על הדרך גם נהפוך את השיימינג לעסק כלכלי, שימלא את קופת המדינה.
"הנהיגה הפרועה, עבירות התנועה וההתעלמות מהחוק בכבישים הן מכות מדינה, שאחראיות לפגיעות בנפש ובשלוות הנפש של האזרחים. כולנו מכירים את השמוק שעוקף את התור ברמזור או חונה בחניית נכים, אבל בהיעדר שוטר במקום, הוא יוצא מזה ללא פגע ודו"ח. אם נבנה מנגנון שבמסגרתו יוכל כל אזרח לצלם את הרכב הסורר ולשלוח למוקד המשטרתי, ובעקבות הפנייה המצולמת יישלח לעבריין דו"ח – הוא יחשוב פעמיים לפני העבירה הבאה, וההרתעה בכבישים תגבר.
"יש לי אפילו שם לסטארט־אפ החלוצי: 'המלשיתוף' או 'ש.ש.ש' (שיימינג שווה שקלים). במסגרת הפרויקט, כל נאמן מידע שימסור אינפורמציה מועילה יזכה בעמלה בגובה עשרה אחוזים מהקנס על העבריין, מה שיעודד אזרחים להפוך לשטינקרים מועילים לחברה".
כך כתבתי אז, וכמו תמיד אצלי, הסתפקתי בדיבורים. אבל מתברר שכיוונתי לדעת גדולים וחרוצים ממני. ברלב"ד שלחו לי אז אי־מייל משתאה וסיפרו לי שבעודם מתכננים את האפליקציה, קראו את הטור שלי.
כמו כולם, עבדכם הנאמן היה רוצה להצטייר כאדם צנוע, נחבא אל הכלים ומעדיף מתן בסתר (שכמה שיותר אנשים יידעו עליו). הרי יצר הפרסום חזק מאיתנו, וכן, הייתי שמח להיכנס לדפי ההיסטוריה כממציא המלשינון ונביא השטינקריות המודרנית.
איני מצפה לתמורה כספית מהרלב"ד, אבל הייתי שמח לטקס מכובד בבית הנשיא, שבו יוענק לי תואר יקיר הרלב"ד, מלשן השנה, או סתם פסלון מוזהב של איש שמצביע על אדם אחר והמשפט "יאיר היקר, על תרומתך למלחמה בתאונות וקידום ההלשנות. כל ישראל משטנקרים זה על זה".
אם הייתי פחות בטלן ויותר איש עסקים ממולח, הייתי הולך על השלב הבא ומשיק אפליקציה שתשלב את יכולות ההלשנה של הציבור עם טינדר – אפליקציית היכרויות לשטינקרים בשם שטינדר. באמצעות האפליקציה יוכלו בני הזוג לצאת לדייט הלשנה משותף, תחת הסלוגן "שטינדר – להלשין על אנשים כמוך!"
יותר סביר שאני אגמור כמו אותם לוזרים, שיספרו לך שהיה להם רעיון לרשת חברתית כמו פייסבוק עוד לפני צוקרברג, ושהם חשבו על ג'י.פי.אס שיתופי כשלחבר'ה של ווייז עדיין לא היה רישיון נהיגה, אבל אז בדיוק קראו להם למילואים, הכלב אכל להם את האפליקציה, ומישהו אחר חגג על הרעיון שלהם כל הדרך לאקזיט.
בעניין האפליקציה שכן התממשה, זו של שומרי הדרך, היא כוללת המון דברים חיוביים, כולל העובדה שהיא יכולה להכניס עניין לחייהם של משועממים רבים. למשל, פנסיונרים שלעת פרישה מתנדבים למשמר האזרחי ולמשטרה יכולים להפנות את כל מרצם וניסיונם לתחום ההלשנה בכבישים. גם ככה, ככל שאתה מתקרב לגיל פנסיה, כך אתה נוטה להעיר יותר לאנשים אחרים על התנהגותם הקלוקלת.
בתור בעל ניסיון בענף, יש לי גם כמה רעיונות לשיפור. למשל, לתגמל את שומרי הדרך. לא חייבים לשלם; אפשר להמריץ את המלשינים המסורים בכך שהלשנות מוצלחות יזכו אותם בהפחתת נקודות שהם עצמם צברו בכבישים.
לחלופין, מכיוון שאי אפשר להכחיש את ההנאה המסוימת שאנחנו שואבים מכך שעבריין תנועה קטנטן נתפס בגללנו, אפשר לתת תמריץ בדמות עדכון שוטף לכל שומר דרך על מצב הטיפול בהלשנות שלו, כולל דיווחים על קנסות לעבריינים וצילומים שלהם מקטרים בקורס נהיגה.
בעיה אחרת היא השם, "שומרי דרך". בינינו, זה לא ממש מושך אנשים לתחום ונשמע קרוב מדי לש"ג, לש"ד, לשומר בקניון או לשומר יערות. בימים שבהם השיווק והמיתוג חשובים לא פחות מהדבר עצמו, הייתי הולך על שמות קרביים יותר – כמו בלש דרך, לוחם דרך או אפילו מסתערב דרך. את שמה של הרלב"ד, הרשות האחראית, הייתי משנה לסיירת או לשייטת, מה שגם יתאים למצב הכבישים בחורף.
למרות יתרונותיה, האפליקציה החדשה תתקשה לפתור את התנהגותם הפוחזת של רוכבי האופניים החשמליים, שאין להם מספר רכב, ולכן אני מציע להוסיף לאפליקציה את כפתור השיימינג, שישלח את צילום העבירה ישירות לתוכנית "הצינור" או לעמודי פייסבוק של גולשים פופולריים במיוחד. שם העבריין כבר יועמד למשפט ציבורי חסר רחמים.
אם החלטת שייעודך בחיים, או לפחות תחביבך בסופ"שים, הוא להיות שומר דרך, תהיה מוכן לשלם על כך מחיר. למשל, אם צילמת מישהו והוא עלה על זה, הוא עלול לפתוח במסע נקמה ולרדוף אותך עם מצלמה משלו במטרה להפיל גם אותך. והרי אין משפיל יותר משוטר שמובא לכלא או משופט שמובא להארכת מעצר מול שופט אחר.
תביאו בחשבון שבמציאות הנוכחית כל אחד עלול להיות שומר דרך או מלשין (ההגדרה תלויה בשאלה אם אתה הוא מושא ההלשנה). גם בני משפחתך האהובים ביותר עלולים להתגלות כגיס חמישי במאזדה 3, אם זה ישרת את האינטרס שלהם – למשל, ילדיך, שרוצים להשתמש בחודש הקרוב באוטו במקומך, או סתם לסגור איתך חשבון על זה שלא קנית להם אייפון חדש. כמו כן, אם הצילום שביצעת לא נראה מושלם, לא מומלץ לפנות אל מי שצילמת ולבקש ממנו לעשות את העבירה שוב "כי זה לא יצא טוב".
המצלמה מצלמת ואולי גם שומעת, אז תביאו בחשבון שלא תוכלו לקלל בזמן הנהיגה, לגהק או לחטט באף. בתור שומר דרך אתה סוג של עובד מדינה ואיש שירותי הביטחון, אז נא להתנהג בהתאם. כדי לסדר את הדברים, כדאי שלשומר הדרך תהיה תעודה, שאותה יוכל להציג במקרה שהוא עצמו נעצר על ידי שוטר ולהוכיח שהוא "אחד משלנו". בהמשך הוא גם יהיה זכאי להשתמש בצ׳קלקה. כדי להגביר את המוטיבציה, כדאי לבנות מסלול התקדמות בשירות – אחרי תקופה אפשר יהיה להתקדם בסולם הדרגות ולהפוך ל"מלשן ראשון", ואם תתמיד ותצטיין, אולי תהפוך יום אחד לראש המטה הכללי, הרמלש"ן.
עם זאת, צריך להקפיד ששומרי הדרך לא יסתנוורו מהכוח שניתן להם. אני יכול לדמיין מצב שבו שומר דרך מושחת ניגש לעבריין ומגיש לו הצעה שהוא יוכל לסרב לה: לשכוח מהצילום המרשיע שבו הוא נראה מסמס בנהיגה, תמורת תשלום במזומן. כדי למנוע מקרים כאלה, שיוציאו שם רע לשומרי הדרך, אני מפתח עכשיו עם חיים הכט אפליקציה נגדית שתיקרא "יצאת נקניק". בהצלחה לכולנו. √